VILKA VI ÄR

Detta är vår historia 


Slättmissionens Hjälpande Hand  bildades som en ideell förening år 1992. Det började med förmånen att få följa med till en resa till Lahdenpohja, Karelen, i Ryssland. 

Ett vanligt ryskt hem med en liten söt babushka.
Ett vanligt ryskt hem med en liten söt babushka.
Glömmer aldrig denna pojken med vattenskalle som fått liggsår.
Glömmer aldrig denna pojken med vattenskalle som fått liggsår.

Vi såg ett stort behov av hjälp i deras stora nöd och bestämde oss för att försöka hjälpa. Arbetet växte fram och med tiden såg vi att behovet även var så stor på andra ställen och fina kontakter skapades i andra delar av vår värld där arbetet fortfarande verkar. Det var hur Slättmissionens Hjälpande Hand började.

Vi står tacksamma och förundrade över allt ni gör! Era gåvor, ert engagemang och den glädje ni sprider. Under alla dessa år har vi tillsammans kunnat varit med och nått ut till så många olika människor i nöd världen över.

Behoven är fortfarande stora och det finns så många som behöver hjälp. Ibland kan man känna en hopplöshet när man ser hur människor har det.  En liten sångstrof säger: 


"Gör det lilla du kan, gör det villigt och glatt". 
Vi kan inte hjälpa alla, men alla kan vi göra något för att hjälpa våra medmänniskor -
vart i världen vi än befinner oss.

En liten rumänsk flicka utan skor i snön..
En liten rumänsk flicka utan skor i snön..


Små ändringar gör stor skillnad

Det är så lätt att känna modlöshet inför allt man ser i världen. All nöd som man ser och som visas via olika medier. Man kan tappa hoppet om en bättre värld. Men, för den människan som tex kan få ett matpaket till jul och som inte visste hur den skulle få mat på bordet, eller en äldre dam som fått hjälp att bygga ett litet hus så hon får tak över huvudet, eller det lilla barnet som får skor som gått barfota i snön 

- För dem blir hela deras värld förändrad! Det kan tända en gnista av hopp i deras hopplösa situation. Att någon tänker på dem, att någon bryr sig om och vill hjälpa dem. För dem kan det som du tycker är litet betyda allt! 

" Gör det lilla du kan, gör det villigt och glatt.
- Gör det lilla du kan och se icke därpå, att så ringa, så litet det är".

Du vet väl om att du är värdefull!

Afrika- Vilken glädje! Trots all fattigdom.
Afrika- Vilken glädje! Trots all fattigdom.Vill ni hjälpa?

Skänk material eller en gåva.