Uteliggare på soptippen

09.10.2018

KALININGRAD

Det var under en resa till Kalininggrad som vi fick se en fruktansvärd syn. Vi var där för att hälsa på vännerna i församlingen i Gosev för att bli delaktig i deras arbete bland de utslagna. Där tog församlingen med oss till olika projekt som de drev, där de berättade och visade hur deras arbete gick till. De tog med oss till en soptipp, och vi fick se en fruktansvärd syn. Mitt i kalla vintern gick människor och rev i det som verkligen var skräp. Där är soptippen inte som här i Sverige där man faktiskt kan hitta något bra, utan det var verkligen bara sopor. 

De letade efter rester för att stilla hungern eller att hitta något som gick att sälja så de kunde köpa lite mat. Att få möta dessa människor som bor och lever i dessa förhållanden är något som satt djupa spår i våra hjärtan.

Ett utav projekten som Gosevs församling engagerar sig i är att de åker ut, två gånger i veckan, med soppa till människorna som bor på soptippen. Tyvärr får de inte tillaga soppan själva utan de måste köpa den från en skola i närheten, men vilken glädje att få lite soppa i den kalla vintern för att stilla den värsta hungern! Tänk va livet kan vara annorlunda för oss människor! Be för arbetet i Gosevs församling och för de utsatta människorna i deras närhet.