Skolbygge i Rumänien

11.02.2023

Länge har de haft behov av en grundskola i Rumänien. 
Men det har fått vänta ett par år. Orsaken har varit att de inte fick godkänt att flytta en elstolpe som stod på tomten, som var köpt för att bygga skolan. Men under 2018 blev det äntligen godkänt och man kunde börja planera tomten och påbörja byggandet av en skola i Baia De Arama! 

Mitt i all denna väntan så ser vi verkligen Guds omsorg! 

Projektet är för oss ett väldigt stort projekt som kostar mycket pengar. Pengar som vi inte hade vid den tiden som vi ville arbetet skulle påbörjas. Men under tiden av väntan på flytten av elstolpen, så kom det med tiden ett löfte om mycket pengar till bygget! Pengar som möjliggjorde till det bygget som påbörjats idag. 

Skolan kommer att ha 5 årsklasser med ca 30 barn i varje klass. Och då dagiset som redan är i bruk sen några år tillbaka, har lovordats av både föräldrar och borgmästaren i byn, så vill folk redan boka sina barn för att få plats på skolan. Bygget beräknas vara klart till sommaren 2023 då det ska vara invigning i Juli! Församlingsmedlemmarna bygger allt själva för att hålla kostnaderna nere så gott det går. 

Be för bygget och att skolan får ha en stor betydelse i människornas liv!