Utsatta romer i Albanien

10.10.2018
Barn som letar efter mat i soporna
Barn som letar efter mat i soporna

Genom en semesterresa i det natursköna landet Albanien fick vi kontakt med en församling i Tirana. Vi mötte upp pastorerna och de berättade om sin situation i Albanien. De berättade att även i Albanien var Romerna utstötta och mycket fattiga, ett folkslag som ingen ville veta av. De tog med oss och visade hur Romer levde i extrem fattigdom och hur de va utstötta i samhället. 

Romerna blev utvisade från stan till att leva i slumområden med ständig stor fara. Bredvid deras hus fanns en förgiftad flod pga alla sopor som slängdes där. Och de levde i ständig skräck för översvämningar, som både tagit deras familjemedlemmars liv och som totalt förstört deras hem varje gång vårfloden kommer. Men de har ingen annan stans att ta vägen...

Hit har Slättmissionens Hjälpande Hand nu fått möjligheten att hjälpa till med det nödvändigaste som dessa människor behöver. TACK för allt som ni skänker! Ni ska bara veta vilken användning det kommer till! Glädjen de har i sina ögon när det är människor som ser deras nöd och som bryr sig. Den är ovärderlig för dom!

Uppdatering 21 mars 2023.


Hälsningar från Albanien:


Tack så mycket för ditt värdefulla stöd till de människor i nöd! Den ekonomiska krisen är en stor utmaning under de dagar vi lever, särskilt för de människor som lider av fattigdom. Priserna på mat höjs med ca 77%, transport och alla andra kostnader höjs med va 50%. Människor har många existentiella frågor. Rädsla, ångest och depression har fyllt folket. Gud arbetar genom oss för att ge hopp till de hjärtan som är fyllda av oro och rädsla. 

Under de senaste månaderna har många familjer i nöd, änkor, föräldralösa barn och äldre människor i Tirana och i de omgivande områdena välsignats med klädpaket och mat. Våra volontärer förberedde paketen och besökte folket. Hoppet kom i många hem. Guds kärlek nådde deras hjärtan. Barn har jublat över de varma kläderna som de fått och velat ta på sig dem direkt. Människor har varit öppna för evangeliet. 

Vi är så tacksamma för er dyrbara hjälp att ge hopp till de fattiga människorna! Du är en enorm välsignelse för denna tjänst och för att utöka Guds rike i Albanien! 

Må Gud rikt välsigna dig! 
Från GOC Church

2 pojkar som fått helt nya tröjor!

Kyrkan arbetar mycket med fattiga romer. Och de hjälper till att dela ut kläder och mat som människor skänkt. Men de gör även ett stort arbete med att lära dom att hålla sin hygien och att fungera ute i samhället.