Utsatta romer i Albanien

10.10.2018
Barn som letar efter mat i soporna
Barn som letar efter mat i soporna

Genom en semesterresa i det natursköna landet Albanien fick vi kontakt med en församling i Tirana. Vi mötte upp pastorerna och de berättade om sin situation i Albanien. De berättade att även i Albanien var Romerna utstötta och mycket fattiga, ett folkslag som ingen ville veta av. De tog med oss och visade hur Romer levde i extrem fattigdom och hur de va utstötta i samhället. 

Romerna blev utvisade från stan till att leva i slumområden med ständig stor fara. Bredvid deras hus fanns en förgiftad flod pga alla sopor som slängdes där. Och de levde i ständig skräck för översvämningar, som både tagit deras familjemedlemmars liv och som totalt förstört deras hem varje gång vårfloden kommer. Men de har ingen annan stans att ta vägen...

Hit har Slättmissionens Hjälpande Hand nu fått möjligheten att hjälpa till med det nödvändigaste som dessa människor behöver. TACK för allt som ni skänker! Ni ska bara veta vilken användning det kommer till! Glädjen de har i sina ögon när det är människor som ser deras nöd och som bryr sig. Den är ovärderlig för dom!