Second Hand i Rumänien

11.09.2018

Hjälp till självhjälp

Som ni vet har vi fått varit med och stöttat ekonomiskt i ett bygge i Baia De Arama i Rumänien. Det inrymmer ett dagis med 3 avdelningar för att hjälpa barnen att få en trygg och bra start på deras liv, och här träffas ungdomar som annars skulle hänga i stan med kriminalitet och droger. Det kostar en hel del för att detta ska kunna gå ihop, pengar som vi inte har råd att hjälpa till med. Förutom församlingen och olika personer som bidrar till att detta projektet kan gå runt, så har de i Rumänien startat en Second Hand butik där de säljer kläder. Här har bland annat vi i Slättmissionens Hjälpande Hand börjat vara med och stöttat med framför allt kläder ifrån Second Hand butiker ifrån Sverige. 

Vi delar alltid ut kläder till de fattigaste människorna i Rumänien. Men en stor önskan bland dem har varit att själva kunnat köpa lite kläder för en väldigt billig peng. Detta beror på att de själva då kan välja ut vad för kläder de vill och och få passande storlekar, vilket kan vara svårt när man delar ut dem. Men framför allt också för deras självkänsla. 

Givetvis kommer det mesta av de skänkta kläderna delas ut till de behövande, men även en del skänkta kläder kommer att gå till detta arbete som oavkortat kommer att finansiera projektet i Baia De Arama. Det är också viktigt att påpeka att det inte är vi i Slättmissionens Hjälpande Hand som håller i Second Hand butiken, utan det är Rumänerna själva. Så varken vi eller någon privatperson kommer att få någon förtjänst i detta. Utan allt kommer att gå oavkortat till Projektet i Baia De Arama och den hjälpen som de gör för fattiga och framförallt barn och ungdomar som annars skulle hamna i kriminalitet och drogmissbruk. OBS! Stickade och nya kläder delas alltid ut.